Chow Chow Irk Bilgileri

  • Irk Boyutu: Büyük Boy
  • Yükseklik: Erkek 46 - 56 cm Dişi 46 - 56 cm
  • Ağırlık: Erkek 20 – 32 Kg Dişi 20 – 32 Kg
  • Ortalama Yaşam: 15 yıl
Irk Hakkında Uzman Analizi
Can Paksoy Can Paksoy

Chow chow ( Çin Aslanı ) ırkı uslu fakat inatçılık derecesinde kararlı bir cinstir. Ailesine sadık bir karaktere sahiptir ama aile içerisinden bir kişiyi kendisine Alfa seçmektedir.

 

Veteriner Kontrol Sağlık Desteği Veteriner Kontrol Sağlık Desteği
Bakım ve Eğitim Desteği Bakım ve Eğitim Desteği
Şampiyon Kan Yavruları Şampiyon Kan Yavruları
Tüm Şehirlere Ulaşım İmkanı Tüm Şehirlere Ulaşım İmkanı
irk sağlık ve garanti

Chow Chow Cinsi

Chow chow ( Çin Aslanı ) ırkı hem bahçede hem evde beslenebilen ırklardan bir tanesiir. Bilinen en eski köpek ırklarından birisidir. Hassas bir sağlık yapıları bulunmaktadır. Alerjik bünyeye sahiptirler. O yüzden sıcak hava da biraz serin yerlerde kalması dhaa uygundur. Fakat ev içerisinde ise klimalı ortamda olmadı daha olumludur. Orta boyutlara sahip bir ırktır. Diş etleri ve dilleri mor renge sahiptir.

Chow Chow Eğitimi

Chow chow ( Çin Aslanı ) ırkını erken yaşlardan itibaren eğitilmeye başlanması gerekir. Dominatlığı olduğu için inatçılık gösterebilir. Sahibini sever, bağlıdır fakat fazla bir şey yaptırmanıza genellikle müsaade etmez.

Chow Chow Bakımı

Oldukça sık ve uzun bir tüy yapısına sahip olan Chow chow cinsi günde 2 kez taranması gerekir. Alerjik bir bünyeye sahip olduğu için tüy ve deri bakımına çok özen gösterilmelidir.

Chow Chow Karakter Yapısı

Chow chow ( Çin Aslanı ) cinsi özgür ruhlu, sakin ve uyanık bir yapısı vardır. Diğer petlere üstünlük kurmaya çalışabilir. Alanını korumayı çok sever. Kendine olan özgüveni yüksek ve inatçı bir cinstir. İstemediği bir durum ile karşılaştığında ısırma konusunda hiç terettüt etmez.

Chow Chow Tüy Yapısı

Uzun ve yoğun bir tüy yapısı bulunmaktadır. Hatta tüyler boyun bölgesinde daha kalın ve aslan yelesi gibi durmaktadır. Genellikle siyah, beyaz, krem ve kızıl renkleri mevcuttur.

Chow Chow Egzersiz İhtiyacı

Bahçe içerisinde yapmış oldukları ufak yürüyüşler egzersiz ihtiyacını karşılamak konusunda yeterli olacaktır. Yaz aylarında serin bir yere ihtiyaç duydukları için bazen yürüyüşleri bile istemeyebilir.

Chow Chow Yaşam Ortamı

Bahçe içerisinde yapmış oldukları ufak yürüyüşler egzersiz ihtiyacını karşılamak konusunda yeterli olacaktır. Yaz aylarında serin bir yere ihtiyaç duydukları için bazen yürüyüşleri bile istemeyebilir.

Chow Chow Kökeni

Tam olarak kökenleri bilinmemekle birlikte yıllar boyunca Çin'de yaşamış olan antik tür oldukları bilinmektedir. Asiller tarafından yetiştirilmişlerdir; postları yada etleri Mançurya ve Mangolya'da beslenmiş olabilirler. Chow Chow ismi İngiltere'ye getirildiklerinde 1700'lerde verilmiştir ve biblo anlamına gelir. İsmini gemi ile taşınırken içinde taşındıkları kutulardan bile almış olabilirler. Çin'de bu köpek cinsine 'kabarık aslan köpek' anlamına gelen 'Songshi Quan' ismi verilmiştir. Kraliçe Viktorya'nın bu köpeğe olan düşkünlüğü bu cinsin dikkatleri üzerine çekmesini sağlamıştır. 1800'lerde Amerika'ya çok sayıda Chow Chow getirilmiştir. 1980'lerde Amerika'nın en populer 6. türü olmuştur. Hala Çin'in bazı bölgelerinde eti tüketilmektedir.

Chow Chow (Çin Aslanı) bakımı zor mu?

Chow Chow (Çin Aslanı) ırkı köpeklerinin bakım detayları sık sık araştırılan konular arasında yer alır. Hem görünümleri hem köklü geçmişi hem de karakterleri ile bu tür, her zaman yoğun ilgi görür. Ancak bu köpek ırkının bakımı söz konusu olduğu zaman pek çok insanın kafasında soru işaretleri oluşur. Chow Chow (Çin Aslanı) köpekleri, çok hareketli bir ırk değildir. Bu nedenle kilo almaya ve obezite hastalığına yatkındırlar. Bundan dolayı sık sık egzersiz yaptırmak, son derece önemlidir. Ancak Chow Chow (Çin Aslanı) köpekleri, egzersize ne yazık ki çok istekli değillerdir. Zorlama durumlarında ise inatçı yapıları direkt olarak kendini gösterir. Bu nedenle Chow Chow köpeklerine aralıklı şekilde egzersiz yaptırmak gerekir. Aynı zamanda yürüyüşe çıktıkları zaman dinlenmelerine izin vererek yürüyüşe devam etmek daha uygun olur. Bu da kendilerine ayrılan zamanın uzamasına sebep olur. Dolayısıyla egzersiz ve yürüyüş sırasında acele hareket edilmemesi gerekir.

Chow Chow (Çin Aslanı) köpekleri, bakımı öyle çok kolay olmayan bir türdür. Tüyleri son derece sık olan Chow Chow (Çin Aslanı) ırkı, bu nedenle özel bir tüy bakımına ihtiyaç duyarlar. Tüyleri çift katmanlı halde olduğundan dolayı da ıslanmamaları ve düzenli bir şekilde tarama işlemi yapılması gerekir. Tüyleri son derece zor kuruduğu için yıkanmaları da önerilmez. Hem çok yoğun tüy döktüklerinden hem de yıkanıp kurutulmaları bir hayli zor olduğu için bu ırkın mutlaka sık sık köpek fırçaları ile güzel şekilde fırçalanması gerekir.

Chow Chow (Çin Aslanı) apartmanda beslenir mi?

Chow Chow (Çin Aslanı) köpeklerinin uygun barınma koşullarının ne olduğu da merak uyandırır. Kendine özgü bir tür olarak görünen Chow Chow (Çin Aslanı) köpek ırkı, bazıları tarafından kedi gibi gururlu şeklinde tanımlanır. Ancak genel anlamda da bağımsız bir ruha da sahiptirler. Chow Chow (Çin Aslanı) köpek ırkının evde beslenip beslenmeyeceği de pek çok kişinin merak ettiği konulardan biridir. Chow Chow (Çin Aslanı) köpekleri, ilk başta insanlardan uzak durabilirler. Kucak arkadaşı arayanlar için bu ırk, ne yazık ki en iyi tür değildir. Aynı zamanda Chow Chow (Çin Aslanı) köpekleri, yabancılardan tam anlamıyla şüphelenir. Fakat doğru kişi için de son derece sadık bir dost olabilirler.

Chow Chow (Çin Aslanı) safkan köpekler olsa dahi onlar barınak ya da kurtarma gruplarının bakımında bulabilirler. Bu sayede Chow Chow (Çin Aslanı) köpeklerini kolay bir şekilde sahiplenmek mümkün hale gelir. Ancak bağımsız bir tür olarak bu yavruların hem sabra hem de tutarlılığa ihtiyaçları vardır. Aynı zamanda onların koşullarına göre birkaç şey yapmak gerekebilir. Acemi evcil hayvan ebeveynlerinin özellikle bu konuda dikkat etmeleri gerekir. Bu köpekler, aslında apartman hayatına uyum sağlayabilirler. Aynı zamanda bolca egzersize ihtiyaç duyarlar. Bununla beraber günün uzun saatlerinde evde yalnız kalmaktan da pek hoşlanmazlar. Hem tecrübeli eğitim hem de bolca fiziksel aktivite sağlanabildiği zaman sadık, koruyucu ve tüylü bir aile üyesi haline gelir.

Chow Chow (Çin Aslanı) çok havlar mı?

Chow Chow (Çin Aslanı) ırkı köpeklerinin havlama durumları da merak uyandıran detaylar arasında yer alır. Bazı köpek ırkları diğer türlere göre daha gürültülü yapıya sahiptirler. Bazı köpekler, kendilerini havlayarak ya da uluyarak ifade etmeyi tercih ederler. Bu tarz hayvanlara köpek isimleri seçerken dahi gürültücü olduklarını uzaktan dahi belli eden tercihler yapmak uygun olabilir. Chow Chow (Çin Aslanı) ırkı köpekleri orta düzeyde havlaması olan köpek cinsleri arasında yer alır. Gürültüleri öyle aman aman rahatsız edici şekilde değildir. Fakat yeri geldiği zaman kendilerini gayet iyi şekilde belli etmeyi de başarırlar.

Chow Chow (Çin Aslanı) çok havlar mı diye merak eden çok sayıda kişi vardır. Bir Chow Chow (Çin Aslanı) köpeğini yavruluk döneminden itibaren son derece iyi bir şekilde eğitip havlama durumlarını kontrol altına almak mümkündür. Normal şartlar dâhilinde Chow Chow (Çin Aslanı) köpekleri, fazla havlamazlar. Fakat konu sahiplerini uyarmaya geldiği zaman mevcut durum kontrol altına alınana kadar hiçbir şekilde susmazlar. Alarma geçip havlamaya başlamaları ise gerekli eğitimler verilip kontrol altında tutulabilir.

 

Chow Chow (Çin Aslanı) için hangi tür yemi tercih etmeliyim?

Yavru ya da yeni doğan Chow Chow (Çin Aslanı) köpekleri anne sütüne muhtaçtır. Bu, aslında tüm ırklar için pek çok kişi tarafından bilinen bir gerçektir. 6 ile 8 haftaya kadar anne sütü içen Chow Chow (Çin Aslanı) yavrusu, yavaşça normal beslenmeye geçebilir. İlk etapta tadımlık olarak yeni besinler vermek uygundur. Daha sonra da komple mama verilebilir. Minikler için süzme peynir, pirinç lapası ve yumurta gibi ufak porsiyonlar günde 3 ile 4 defa az miktarda verilebilir. 6. ayın sonunda ise kuru mama ve diğer çeşitleri yiyecek duruma gelirler. Aktif bir ırk olmalarının yanı sıra, göbek probleminin oluşmaması için kilo ve fiziksel durumları sıklıkla kontrol edilmelidir. Gerekli durumlarda mama azaltılıp diyet yapılabilir.

Chow Chow (Çin Aslanı) köpeği yetişkin seviyeye geldiği zaman günde 2 ya da 3 öğün beslenme yeterli olur. Günlük kalori ihtiyacı esas alınıp verilecek mama, gün içi öğünlere bölünebilir. Gelişimi normal olan Chow Chow (Çin Aslanı) köpekleri için günlük 1006 kalori yeterli olur. Tipik haldeki yetişkinler için ise bu miktar 1230 kaloriye kadar çıkabilir. Köpek, hareketli ise günlük 1957 kalori verilebilir. Pirinç, Chow Chow (Çin Aslanı) köpekleri için genlerine uygun bir besindir. Evde yapılan sebzeli güveçlere pirinç eklenebilir. Kuru mama verileceği zaman şişkinlik hissini önlemek adına mama bir miktar ıslatılabilir.

Chow Chow (Çin Aslanı) köpeklerinin beslenmesinde esmer pirinç, nohut, arpa, ıspanak, yulaf, domates, yeşillik ve deniz hayvanlarına yer verilebilir. Sağlıklı yağların tercih edilmesi gerekir. Balık ve kanatlı hayvanlar ise diğer et çeşitlerine göre daha iyidir. Omega 3 ve 6'nın da besin prensipleri içinde yer almaları gerekir. Arada sırada ise kuzu eti verilebilir. Ancak çok fazla verilmemesi önemlidie. İçerik açısından protein oranı daha düşük olan, yağ dengesi sağlanan, aynı zamanda vitamin ve mineral açısından dengeli kuru mamalar tercih edilebilir. Chow Chow (Çin Aslanı) ırkı, Tibet bölgesinden geldiğinden dolayı bu türün daha çok sebze ve tahıl ağırlıklı beslendiğini bilmek gerekir.

Chow Chow (Çin Aslanı) günde kaç saat uyur?

Chow Chow (Çin Aslanı) köpeği günde kaç saat uyur sorusunun yanıtı yaşa, aktivite seviyesine ve uyku alanına göre değişebilir. Genel anlamda bir Chow Chow (Çin Aslanı) köpeği günde ortalama 9 ile 14 saat uyuyabilir. Bu süre, yavruluk döneminde ise çok daha yüksek olur. Yavru Chow Chow (Çin Aslanı) köpeği, gün içerisinde ortalama 18 ile 20 saat boyunca uyuyabilir. Hem vücut hem de beyin gelişiminin olduğu bu dönemde yavrular uyanık kaldığı sürece yaptıkları her hareket onları yorar. Bu nedenle de oyun sırasında dahi uykuya dalmaları mümkündür. Yavruların sağlıklı biçimde gelişmeleri için kaliteli uyku uyumaları önemlidir. Bu noktada ise rahat edebilecekleri bir uyku alanlarına ihtiyaç duydukları bilinir. 

Chow Chow (Çin Aslanı) neden ısırır?

Çin Aslanı olarak da bilinen Chow Chow (Çin Aslanı) ırkı köpekler, son derece çabuk bir şekilde sıkılıp beklenmedik değişik davranışlarda bulunabilirler. Ayrıca zaman zaman yaramaz ve asi davranışları da söz konusu olur. Bu nedenle zorla oyun oynandığı ya da onu rahatsız edici davranışlarda bulunulduğu zamanlarda hafif dahi olsa ısırmaya eğilimleri olabilir.

Chow Chow (Çin Aslanı) köpekleri, ısırmayı sadece onu sıkıp bunaltan ya da yanına yanaşmasını istemeyen kişileri geri itmek için ısırır. Can yakma amacı olmadığı için bazen asi tavırlar sergileyerek kendisini kabul ettirmeye çalışır.

Çin Aslanı yani Chow Chow (Çin Aslanı) köpeklerini, yaramazlık yaptıkları zaman kesinlikle cezalandırmamak gerekir. Onlar, doğaları gereği zaten genel anlamda bir itaat sorunu yaşarlar. Bu nedenle onlara ceza vermek, insanlara karşı daha fazla sinirlenmelerine neden olabilir.

Chow Chow (Çin Aslanı) tuvalet eğitimi nasıl verilir?

Hemen her köpek türü için tuvalet eğitiminin nasıl yapılacağı merak edilir. Aynı durum Chow Chow (Çin Aslanı) köpek ırkı için de geçerlidir. Chow Chow (Çin Aslanı) yani Çin Aslanı ırkı köpeklerinin tuvalet eğitimi, evde bakmak isteyen hayvan severler için son derece büyük önem arz eder. Hatta tuvalet, bu noktada en önemli eğitimlerden biridir. Yavru Chow Chow (Çin Aslanı) köpeklerine bu eğitim, ortalama 2 aylıkken verilmeye başlanır. Verilecek olan bu eğitim her ne kadar çok zor olsa dahi yeterince sabır gösterilmesi durumunda olumlu sonuç alma oranı son derece yüksektir. Yavru Chow Chow (Çin Aslanı) köpeği, ortalama 2 saatte bir olacak şekilde tuvalete götürülmelidir.

Tuvalet bölgesinde Chow Chow (Çin Aslanı) köpeklerini yaklaşık olarak 20 ile 25 dakika kadar bekletmek gerekir. Bu süre içinde sahipleri, Chow Chow (Çin Aslanı)lara hep aynı yere tuvaletini yaptırmaya çalışmaları önemlidir. Ancak bazı zaman istenmeyen yerlere de tuvaletlerini yapabilirler. Bu tip durumlarda ise onlara asla kızmamak gerekir. Tuvaletini yaptıkları yerleri de iyice temizleyip eğitime devam etmek, önemlidir. İstenmeyen yeri yapılan tuvaleti temizlemeden eğitime devam etmek, Chow Chow (Çin Aslanı) köpeğinin tekrardan bu yere pislemeye devam etmesine neden olur.

Chow Chow (Çin Aslanı) denize girer mi?

Çin aslanı yani Chow Chow (Çin Aslanı) köpeklerinin kürk kısımları, adeta muhteşem bir görünüme sahiptir. Tüy oranları da son derece yoğundur. Bu nedenle Chow Chow (Çin Aslanı) köpeklerinin kürkleri göl, ırmak ya da deniz içindeyken fazla su emebilir. Bu da köpeği suyun dibine çekmeye neden olur. Chow Chow (Çin Aslanı) ırkı köpeklerinin dış kürkünün altında bir de yünsü yapıya sahip olan bir kat daha bulunur. Bu nedenle Chow Chow (Çin Aslanı) köpeğinin yüzme becerileri eğer iyi bilinmiyorsa onu deniz kenarından uzak tutmak daha iyi olur.

Çin aslanı olarak da bilinen Chow Chow (Çin Aslanı) köpekleri, sık sık yıkanan bir hayvan türü değildir. Eğer özel bir sebep yoksa yıl içinde maksimum 3 ya da 4 kez yıkamak yeterli olur. Yetişkin bir Chow Chow (Çin Aslanı) köpeğinin dış kürk kısmı, dokunulduğu zaman sert olmalıdır. Fazla banyo yaptırmak ise bu kürkün gevşemesine ve bununla beraber köpeğin vücudundaki hem doğal hem de faydalı yağların kaybolmasına sebep olur.

Chow Chow (Çin Aslanı) köpeğinin vücudunda köpük kalması derilerinde bazı sorunlara neden olabilir. Bu nedenle durulama konusuna da maksimum özen gösterilmesi gerekir. Duruladıktan sonra ise havluya iyice sarıp hafif hareketler ile kürkünü kurulamak gerekir. Köpeği dışarı ya da evin içine salmadan önce ise iyice kurgulanmış olmasına dikkat etmek de fayda yoktur.

Chow Chow (Çin Aslanı) köpek tüy döker mi?

Pek çok köpek türü gibi Chow Chow (Çin Aslanı) ırkı da yıl içinde 2 kere tüy döker. Özellikle yavru Chow Chow (Çin Aslanı) köpekleri, ilk aylarda son derece fazla tüy döker. Bu nedenle ilk 6 ayda sık sık tüy bakımının yapılması tavsiye edilir.

Chow Chow (Çin Aslanı) traşı ve bakımı da son derece önemli konulardır. Bunlar düzenli bir şekilde yapılması gereken ve Chow Chow (Çin Aslanı)un sağlığını da büyük oranda etkileyen işlemler arasındadır. Genel olarak özellikle de bu ırk için mevsimsel geçişler, tüy noktasında bir hayli önemli hale gelir. Köpeklerde tüy bakımı, sağlıklarını da son derece etkilediği için bir düzen kapsamında ve rutin kontroller dahilinde yapılması gerekir. Chow Chow (Çin Aslanı) traşı, özellikle mevsim geçişlerinde, ilkbahar ve sonbahar aylarında kesinlikle atanmaması gereken bakım işlemleri arasında yer alır.

Chow Chow (Çin Aslanı) köpeğinin bakımı yapıldığı zaman düzenli bir şekilde tarama işlemlerinin de yapılması gerekir. Bu işlemlerin sonrasında Chow Chow (Çin Aslanı) köpeğinin daha konforlu bir yaşam sürdüğünü görmek mümkündür. Çünkü onların uzayan tüyleri hem gözlerine hem de ağzına kadar girdiğinden dolayı kendileri bu durumda son derece oldukça rahatsız olurlar. Chow Chow (Çin Aslanı) traşı, özellikle tüy dökme döneminde onlara en iyi gelen bakım işlemleri arasındadır.

Chow Chow (Çin Aslanı) ne kırması?

Çin aslanı olarak da tanımlanan Chow Chow (Çin Aslanı) ırkı köpeklerinin anavatanı isimlerinden de anlaşılacağı üzere Çin'dir. Aynı zamanda dünya genelinde hem en dikkat çekici hem de eski ırklar arasında ilk sıralarda yer alır. Bu ırkın kökeninin ise milattan önceki 200'lü yıllara kadar dayandığı tahmin edilir.

Tüm bunların haricinde Chow Chow (Çin Aslanı) ırkının Akşta, Norveç Elk Tazısı, Husky ve Pomeranian türlerinin de içinde yer aldığı spitz cinsi köpeklerin atası konumunda olduğu iddia edilir.

Chow Chow (Çin Aslanı) neden ulur?

Köpeklerin uluma sesi, çoğu zaman bir yardım çığlığı şeklinde de değerlendirilebilir. Aynı durum Chow Chow (Çin Aslanı) köpekleri için de geçerlidir. Eğer köpek zor durumdaysa, yaralandıysa ya da daha farklı bir problemi varsa sahibine sesini duyurup yardım istemek için uluyabilir.

Eğer dışarıdan bakıldığı zaman Chow Chow (Çin Aslanı) köpeğinde herhangi bir problem gözlemlenmiyorsa ancak ulumaları artıp devam ediyorsa fark edilmeyen bir hastalığa yakalanmış olma ihtimali vardır. Ayrıca sahibinin gözünden kaçan bir yerinde yaralanma da olabilir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığı zaman sorunun en erken şekilde tespit edilmesi için alanında uzman bir veteriner hekime götürüp muayene ettirmek gerekir. Chow Chow (Çin Aslanı) köpekleri, bir problemleri olmadığı sürece sık sık uluyan bir tür değildir.

Chow Chow (Çin Aslanı) dişi mi erkek mi nasıl anlarım?

Chow Chow (Çin Aslanı) köpeklerinin dişi mi erkek mi olduğunu tespit etmek için 2 ay civarı beklenmesi önerilir. Çünkü köpeklerin cinsel organları bu süre zarfında gelişmemiş olur. Ancak 2 ay sonrasında cinsiyet tespiti yapılabilir. Köpeğin dişi mi yoksa erkek mi olduğunu belirlemek adına düz bir zemin üstüne sırt üstü şekilde yatırılması gerekir.

Köpeğin cinsiyetini öğrenmek için de kuyruk bölgesinden karın bölgesine doğru uzanan çizgi takip edilmelidir. Göbek kordonu, eğer henüz düşmemiş ise göbek bağının ortalama 1 parmak kadar aşağısında erkek köpek organı görülür. Minik bir şişliğe benzer şekilde görünen yer köpeğin cinsel organının bulunduğu yerdir. Köpeğin büyümesiyle bu organa daha belirgin hale gelir.

Bazı durumlarda yavru köpeklerin penis ile göbek kordonu karıştırılır. Karın bölgesinde yer alan açıklık, aslında Chow Chow (Çin Aslanı) köpeğinin göbek bağıdır. Anüse yakın olan kısımdaki açıklık da üreme organının olduğu yerdir. Anüs ile karın arasında yer alan çizgi takip edildiğinde karışıklık olmaz. Dişi Chow Chow (Çin Aslanı) köpeğinin üreme organı da yine kuyruk ile karın bölgesinde yer alan çizgi takip edilerek anlaşılır. Anüsün üzerinde çizgiyle ortadan ayrılmış şekilde bir boşluk varsa, bu köpeğin dişi olduğunu gösterir.

Chow Chow Karakter Özellikleri

Referanslar

Türkiye ve Dünya'dan onbinlerce hayvansever'in mutluluğuna ortak olduk. Pet ile yaşamın her anında bizi tercih edenlerin yanında olduk. Pet bakım, eğitim, pansiyon, beslenme, kuaförlük ve aksesuar ihtiyaçlarını karşılayan büyük bir eko sistem zinciriyle hayvanseverlerin sürekli yanındayız.

Irklar Hakkında Bilgi Almak İçin Bizi Arayın!
Irklar Hakkında Bilgi Almak İçin Bizi Arayın!

Chow Chow Irkının Genel Özellikleri

Çin aslanı olarak da bilinen Chow Chow anavatanı adından da anlaşılacağı üzere Çin olan bir ırktır. Aynı zamanda dünya üzerindeki hem en nadide hem de eski ırklar arasında yer alır. Tarihinin milattan önceki 200'lü yıllara dayandığı tahmin edilir. Hatta milattan önce 206 yılından kalan ve Han Hanedanlığına ait olan tarihi eserlerin bir kısmında dahi Chow Chow ırkının tasvir edildikleri görülür. Ancak bu konuda yapılan çalışmalar aslında bu ırkın tarihinin belirtilen zamanda çok daha eskilere dayandığını belirtir. Tüm bunların yanı sora Chow Chow ırkının Norveç Elk Tazısı, Pomeranian, Akşta ve Husky'in de içinde yer aldığı spitz türü köpeklerin de atası noktasında olduğu iddia edilir.
Chow Chow ırkının, uzun ve köklü tarihleri boyunca pek çok farklı görev üstlendikleri bilinir. Bazen Çinli asilzadelerin yine asil yoldaşları olduklarına dair bilgiler vardır. Hatta sekizinci yüzyıl zamanlarında, Tang Hanedanı imparatorunun ortalama 5000 civarı Chow Chow’u olduğu söylenir. Daimi personelinin ise bu rakamın iki katı civarı olduğu düşünülür. Bu açıdan bakıldığı zaman Çin Aslanı yani Chow Chow ırkının soylu bir tür olduğunu söylemek de mümkündür. 
Soylu olmalarının yanı sıra Chow Chow ırkının tarih boyunca farklı görevler üstlendikleri de bilinir. Bu görevler arasında koruma, avcılık, eşya taşıma ile çekme ve kuş gözlemciliği gibi pek çok görev de kendilerine ün edinmişlerdir. Ancak bu ırkın atalarının belki yüzyıllar öncesinde protein bakımından açlık çekilen yoğun nüfusa sahip olan vatanlarında gıda kaynağı şeklinde kullanıldığı da söylenir. Hatta bu ırkın eski takma isimleri arasında “yenilebilir köpek” şeklinde adları olduğu da iddia edilir.

Chow Chow (Çin Aslanı) Irkının Köklü Geçmişi

Çin aslanı yani Chow Chow ırkının isminin nereye dayandığı da pek çok kişi tarafından merak edilir. Bu ırkın ismine dair bilinen popüler açıklamalar vardır. Bunların en favorisi 18. yüzyıl dönemlerindeki İngiliz İmparatorluğu’nun ticaret yapan gemilerine kadar dayanır. O dönemlerden Pidgin yani iki ayrı dilin karıştırılıp konuşulduğu İngilizcede “chow chow” tabiri gemilerin kargo bölümünde yer alan listelenmemiş küçük ve çeşitli parçaları tarif eder. Chow Chow, o dönemlerde basit bir ifadeyle “vesaire” anlamına gelir. İngiliz tüccarların Çin’den almış oldukları tuhaf görüntülü bu köpekler gemilerin kargo manifestolarına “Chow Chow” adı ile kaydedilmiş.
1820 yıllarında Çin aslanı, Londra Hayvanat Bahçesi’nde “Çin’in vahşi köpekleri” şeklinde sergilenir. Ancak Chow Chowlar batı dünyasında sahip oldukları asıl ünlerini ise tam anlamıyla bir köpek düşkünü olarak bilinen Kraliçe Victoria’nın yüzyılın son dönemlerine doğru bir Chow Chow edinmesiyle kazanırlar.

Chow Chow (Çin Aslanı) Irkı Nasıl Ortaya Çıktı?

Kökeni son derece eski dönemlere dayanan Çin aslanı Batı ile 18. yüzyıl civarlarında tanıştı. İngiliz tüccarlar, kargo ile Çin aslanı ve farklı ayı görünümündeki köpekleri İngiltere’ye götürdü. Bu sayede batı dünyası da Çin aslanı ırkı ile tanıştı. 19.yüzyıl civarında Çin aslanı düzenli şekilde İngiltere’ye ithal edilmeye başlandı. O dönemin kraliçesi olan Victoria’nın Çin aslanı ırkına olan ilgisi, türün popülerlik oranının artmasını sağladı. 1895 yılında ise İngiltere’de Çin aslanı kulübü kuruldu.
Amerikalılar ise bu ırkı ilk olarak 1890 yılında düzenlenen bir köpek şovunda gördü. 1903 yılında ise American Kennel Club yani AKC, Çin aslanını bir tür olarak resmen tanıdı. 1920 yıllarında Chow Chow, zenginler arasında da bir hayli popüler oldu. İlk etapta A.B.D. devlet başkanı Calvin Coolidge ile eşi bir adet kırmızı, bir adet de siyah Çin aslanı edindi. Onların haricinde pek çok ünlü isim de Çin aslanı sahibi olan ünlüler yer aldı. Çin aslanı, günümüzde AKC’nin de tanıdığı 155 köpek ırkı arasından en popüler 64. köpek türü olarak bilinir.

Chow Chow (Çin Aslanı) Irkı İlk Ne Olarak Kullanıldı?

Chow Chow yani Çin aslanı ırkı, bir hayli iri vücudu ile ilk ortaya çıktıkları dönemle son derece dikkat çekti. O dönemlerde hem kaslı vücut yapıları hem de iri bedenlerinden dolayı genel olarak bekçi köpeği, kızak çekme köpeği ya da av köpeği olarak kullanıldılar. Sonralarda farklı görevler üstlendikleri de bilinir.