Schnauzer Irk Bilgileri

  • Irk Boyutu: Orta Boy
  • Yükseklik: Erkek 43 – 51 cm Dişi 43 – 51 cm
  • Ağırlık: Erkek 16 – 20 Kg Dişi 16 – 20 Kg
  • Ortalama Yaşam: 13-15 yıl

Irk Hakkında Uzman Analizi

Can Paksoy Can Paksoy

Schnauzer; sakallı, kaşlı ve bıyıklı bir yüze sahiptir. Tüylerinin bakımı özen ister. Sahibine bağlı ve onunla birlikte vakit geçirmeyi çok seven Schnauzer her türlü ortamda uyum sağlayan bir ırktır.

 

Veteriner Kontrol Sağlık Desteği Veteriner Kontrol Sağlık Desteği
Bakım ve Eğitim Desteği Bakım ve Eğitim Desteği
Şampiyon Kan Yavruları Şampiyon Kan Yavruları
Tüm Şehirlere Ulaşım İmkanı Tüm Şehirlere Ulaşım İmkanı
irk sağlık ve garanti

Schnauzer Cinsi

Çocuklarla, köpeklerle ve diğer ev hayvanları ile iyi anlaşan bir cinstir. Ancak insanlara karşı biraz daha temkinli davranır. Standart Schnauzerler yeterli ilgi alaka gösterilmesi ve uygun egzersiz yaptırılması onun tavırlarını olumlu yönde etkiler. Minyatur Schnauzerler kadar köpek dostu değillerdir ancak onlardan daha az havlama davranışı gösterirler. Kırpılması isteğe bağlı yüksek kulakları, uzun, dikdörtgen kafası, küçük, derin gözleri vardır. Ayakları yuvarlak kedi ayağı gibidir, kulakları diktir.

Schnauzer Eğitimi

Çok hızlı öğrenmesine rağmen inatçı bir yönü de vardır. Eğitim çok fazla ısrarlı olmamalıdır. Standart Schnuazerler bakıcılarının sesine hassastır. Çobanlık, avlanma gibi bir çok aktivite öğrenebilirler.

Schnauzer Bakımı

Haftalık tarama gerektirir. Gösteri köpekleri biçimli tımar edilirken Standart Schnauzerler kırpılır. Kulakları temiz tutulmalı ve patlerindeki fazla tüyler temizlenmelidir. Kulakları kırpık olan Schnauzerler kulak enfeksiyonuna karşı kontrol altında tutulmalıdır. Yüzdeki uzun tüyler ise sık sık taranmalıdır. 13-15 yıllık ömürleri vardır.

Schnauzer Karakter Yapısı

Hevesli ve akıllı bir öğrencidir. Eğlenceli ve cesur oluşu onu iyi bir arkadaş yapar. Koruyucu, vefalı ve açıkgöz olması ile harika bir bekçi köpeği olabilirler. Diğer bir yandan patronun kim olduğu ona her daim hissettirilmelidir.

Schnauzer Tüy Yapısı

Alt katman yumuşak ve kalındır; üst katman ise uzun, ve pürüzlü tüylerden oluşur. Çene ve yüzündeki tüyler daha uzundur ve bu sanki sakal ve kirpik varmış gibi gösterir. Scnauzerler çok az tüy dökerler.

Schnauzer Egzersiz İhtiyacı

Ortalama derecede egzersize ihtiyaç duyarlar. Top ile oynama, yüzme, ormanda koşu gibi aktivitelerden hoşlanırlar. Yeterli egzersiz yapması için ortam sağlandığında apartman hayatına uyum sağlayabilirler.

Schnauzer Yaşam Ortamı

Standart Schnauzerler uygun ve ılık hava koşullarında dışarıda yaşayabilir ancak oynayacak uygun dış mekan ile evde yaşamayı tercih eder.

Schnauzer Kökeni

Schnauzerler (Almanca'da kısa sakal anlamına gelir) 1870'lerden sonra Almanya'da bulunan 'Schnauzer' adındaki köpekten sonra isimlendirilmiştir ancak aslen kökeni Orta Çağlara kadar dayanır. Bu heykeller ve Rembrandt çizimlerinde açıkça görülmektedir. İlk Schnauzerlerin gri Spitze ve siyah Poodle cinslerinin melezlenmesi sonucu ortaya çıkması muhtemeldir. 1900'lerin başlarında usta bir fare avcısı ve bekçi köpeği olmasıyla populer olmuştur. Standart Schnauzerler ( Mittelschnauzerler) 1. Dünya Savaşında populer polis ve mektupçu köpek olmuş ve 2. Dünya Savaşı sonrasında ise ev köpeği halini almıştır.

Schnauzer Karakter Özellikleri

Referanslar

Türkiye ve Dünya'dan onbinlerce hayvansever'in mutluluğuna ortak olduk. Pet ile yaşamın her anında bizi tercih edenlerin yanında olduk. Pet bakım, eğitim, pansiyon, beslenme, kuaförlük ve aksesuar ihtiyaçlarını karşılayan büyük bir eko sistem zinciriyle hayvanseverlerin sürekli yanındayız.

Irklar Hakkında Bilgi Almak İçin Bizi Arayın!
Irklar Hakkında Bilgi Almak İçin Bizi Arayın!

Schnauzer Irkının Genel Özellikleri

Schnauzer; sakallı, kaşlı ve bıyıklı bir yüze sahiptir. Tüylerinin bakımı özen ister.  Sahibine bağlı ve onunla birlikte vakit geçirmeyi çok seven Schnauzer her türlü ortamda uyum sağlayan bir ırktır.